2000–2004

Další kapitolku napsal odchod veterána Oldy, který byl těsně před výročním koncertem k našim čtyřicetinám v r. 2000 vystřídán Jirkou Cerhou, kapelníkem legendárního C&K Vocalu.

Rok 2004 pro nás už navždy bude rokem smutným, poznamenaným náhlou smrtí Karla Zicha. Ačkoliv je přirozené, že za 44 let působení skupiny někteří spolupracovníci zemřeli (dva ze čtyř zakládajících členů, manažer Slávek Vondrášek) bylo to poprvé, kdy jsme se navždy loučili s činným a navíc z pánů nejmladším členem aktuální sestavy.

Bylo to loučení bolestné – Karel byl osobnost, skvělý muzikant a dobrý člověk, který za sedmnáct let zanechal v historii Kvintetu nesmazatelnou stopu. Ale jsme si jisti, že i on by si přál, aby dílo, kterému věnoval tolik úsilí, pokračovalo.

Aktuálně

Jiří Cerha

26. 10. 2021 ve večerních hodinách zemřel po krátké, těžké nemoci pan Jiří Cerha (* 10. 6. 1943), zpěvák, hudební skladatel a pedagog, dlouholetý člen skupin C&K Vocal a Spirituálkvintet. Pro C&K Vocal vytvořil spolu s L. Kantorem a dalšími kompletní náročný repertoár této skupiny. V té době se věnoval i komponování scénické hudby. Členem Spirituál kvintetu … Pokračování textu Jiří Cerha

více…